The Hall

Post Production Facility Refurbishment - CA Holdings 2008

The Hall
The Hall

In collaboration with building’s owner CA Holdings, Studio 17 worked with designers and architects in…

More info

In collaboration with building’s owner CA Holdings, Studio 17 worked with designers and architects in visualising a scheme to refurbish the historic building in Oxfordshire.

Prior to the refurbishment, the post production company was at the mercy of the buildings outmoded layout – small, dark rooms without a unified space. As a result, the remit for the architects and Studio17 was to remodel the internal makeup of the building, paying close attention to the client’s specific needs.

The revised layout opens up the previously unused central hall, becoming the main ‘hub’ of the building. Stairs and a mezzanine balcony intersect this space, proving a physical and visual connection between the two levels.

Extensive use of glazing in the side suites and balcony, coupled with steel fixtures, clearly define old and new. The historic hall is celebrated with original features restored to reveal their character, whilst new additions exhibit a ‘light touch’ that preserves the integrity of the building.

Less info

In collaboration with building’s owner CA Holdings, Studio 17 worked with designers and architects in visualising a scheme to refurbish the historic building in Oxfordshire.

Prior to the refurbishment, the post production company was at the mercy of the buildings outmoded layout – small, dark rooms without a unified space. As a result, the remit for the architects and Studio17 was to remodel the internal makeup of the building, paying close attention to the client’s specific needs.

The revised layout opens up the previously unused central hall, becoming the main ‘hub’ of the building. Stairs and a mezzanine balcony intersect this space, proving a physical and visual connection between the two levels.

Extensive use of glazing in the side suites and balcony, coupled with steel fixtures, clearly define old and new. The historic hall is celebrated with original features restored to reveal their character, whilst new additions exhibit a ‘light touch’ that preserves the integrity of the building.

The Hall
The Hall

Studio17 digitally constructed the historic building in 3D, helping make informed design decisions about how to best divide the space, and how the building will be used. This data was used to visualise various layout options to present to the client. Once the layout was agreed, the data could be used to experiment with different materials, colours, furniture and lighting.

Completed in 2009, the tenant has since attracted a number of high profile clients, and has become a ‘destination’ post production facility outside of London.

The Hall
The Hall